For beboere

Her finner du nyttig informasjon for deg som er beboer

Til deg som er beboer eller ny innflytter i vårt borettslag.

Som beboer i borettslag eller ny innflytter har du sikkert mange spørsmål, samtidig som det er mange regler å følge for at ikke trivselen over å bo i lag skal forsvinne.

Styret håper du vil involvere deg i laget, og være med på å ta vare på det vi har utrettet siden den gang laget ble bygget.

For at «samlivet» med dine nye naboer skal fungere best mulig så har borettslaget laget noen regler til fellesskapets beste. Derfor har Styret laget denne siden med den viktigste informasjonen om borettslaget.

Styret håper at du finner tid til å lese gjennom denne informasjonen og bestreber deg på å etterleve den på best mulig måte. På det viset er Styret sikre på at din hverdag i Lillestrøm Brygge Borettslag vil bli til glede både for deg selv og alle oss andre.

Og husk du er alltid velkommen til å ta kontakt hvis det skulle være noe spesielt du måtte lure på.

Spørsmål og svar

Generalforsamling
Øverste myndighet i borettslaget er Generalforsamlingen. Denne samles normalt en gang i året. Generalforsamlingen velger også medlemmene til lagets styre, behandler økonomi og generelle retningslinjer osv for driften. Styret håndhever og gjennomfører alle vedtak som besluttes på generalforsamlingen, samt står for den daglige driften av laget. Som andelseier er det derfor viktig at du deltar på generalforsamlingen. Styret vil etter behov kalle inn til beboermøter og informere om pågående, eller kommende prosjekter for de som måtte bli berørt. Du oppfordres til å engasjere deg i lagets ve og vel gjennom å stille til valg enten som styremedlem eller varamedlem.
Lading av EL-biler

Alle beboere kan knytte seg til ladeinfrastrukturen i garasjen. Systemet driftes av Grønn Kontakt. Send en epost til Grønn Kontakt for å få tilbud på ladeboks og elektrikerarbeid.

Ladekostnaden er kr 39 pr. mnd + kr 1.50 pr. kWh

LER MER HER.

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund, katt og annet husdyr som er vanlig i privat husholdning. Hund og andre «større» husdyr som minigriser, kaniner etc. skal utenfor beboers enhet ledsages ved hjelp av bånd tilknyttet dyret.

Dyrenes ekskrementer skal umiddelbart plukkes opp av eier og deponeres ved oppsatte kommunale avfallsbeholdere.

Støy og hensyn til naboer
Beboerne har ansvar for at leilighetene brukes slik at det ikke oppstår ubehageligheter, forstyrrelser eller for øvrig er til sjenanse for andre.

Det skal være ro i borettslaget mellom kl. 23:00 og 07:00. I dette tidsrom skal stereoanlegg, TV og lignende dempes. Det skal også være ro i dette tidsrommet ved opphold i hager, på terrasser og fellesområder.

Oppussing: Hamring, boring og lignende arbeider som medfører støy skal ikke forekomme etter kl. 22:00 på hverdager. På lørdager tillates nevnte arbeid i tiden 09:00 til 17:00. På søndager er ovenfor nevnte arbeider ikke tillatt. Dette gjelder også gressklipping.

Festligheter: Det skal gis varsel til naboer som vil bli berørt dersom man planlegger festligheter eller lignende, som kan føre til mer støy enn vanlig og/eller utover de over de her nevnte tider om ro. Slike varsler setter ikke til side reglene om ro og alminnelig hensyn til naboer.

Musikkinstrumenter: Ved bruk av musikkinstrumenter må det vises hensyn til naboene.

Røyking: Røyking kan være til sjenanse for naboer. Vis hensyn. Snakk med naboer og vis forståelse. Dette gjelder for begge parter, både de som liker og de som missliker.

Klager på støy skal rettes til den beboer støyen kommer fra. Dersom forholdet ikke kan løses mellom beboerne, eller ved gjentagelse skal skriftlig klage rettes til styret. Styret skal da ta forholdet opp med innklagede. Beboere skal ta tilbørlig hensyn til hverandre, både i utøvelse og mottak av klager.

Beboerne er ansvarlig for at gjester overholder reglene

Røyking
Røyking kan være til sjenanse for naboer. Vis hensyn spesielt i tidsrommet mellom kl. 2300
og 0700. Snakk med naboer og vis forståelse. Dette gjelder for begge parter, både de som
liker og de som misliker.
Utendørs orden
Ingen form for endringer av byggets fasade er tillatt uten styrets samtykke.

Utvendig utsmykning skal godkjennes av styret før tiltaket igangsettes.

Balkonger: Innvendige betongvegger og himlinger på balkonger kan males i lyse hvite / grå farger.

Gjerder: Gjerder på bakkeplan skal males i bygg panelets farge og ikke overstige 100cm.

Markiser: Markiser skal være i mørk grønn farge, slik at helhetlig estetisk uttrykk oppnås. Fargekoder og eventuelt leverandør formidles av styret.

Antenner: Det er ikke anledning til å sette opp private antenner av noe slag uten samtykke fra styret.

Teppebanking og lufting skal skje på bakkeplan, ned mot gangveiene mot Nitelva.

Sykler: Sykler skal plasseres i egne sykkelstativer. Det er ikke tillatt å sette sykler og lignende på svalganger og gjennomganger. Dette er til hinder for alminnelig ferdsel og hindrer renhold. Svalganger skal dertil holdes frie av hensyn til rømning.

Lapper og plakater: Lapper og plakater som settes opp skal fjernes straks de har tjent sin hensikt.

Vask og renhold: Beboer er selv ansvarlig for utvendig vask og renhold av dører, vinduskarmer og lampekupler tilknyttet sin egen leilighet rettet mot svalgangene.

 

Søppel
I søppelrommet er det container for papir og vanlig husavfall. All annen søppel må enten kjøres på søppelfyllingen eller lagres til søppelcontainer leies inn hver vår. Pappesker slås sammen før de legges i containeren. Søppelposer må være hele og knyttet igjen så det ikke renner noe ut.

Poser med søppel skal ikke settes utenfor inngangsdør til leilighetene.

I januar hvert år blir det leid inn container for kasting av juletrær. I denne containeren må ingenting annet kastes i da det medfører en mangedobling av leien.

I mai hvert år har vi dugnad på uteareal med rydding og planting og da blir det leid inn container som beboer kan bruke til å kaste diverse private ting.

Hoveddør
Det oppfordres til å ikke slippe inn fremmede i blokken som ringer på hoveddøren nede for å selge blomster etc. da de ofte har andre hensikter. De vil jo da også ha adgang til garasjen og bodene der. Krukkene med blomster utenfor døren skal ikke brukes til å holde døren åpen. Det er en knapp på «armen» til døren som trykkes inn og døren vil ta stå åpen av seg selv.
Fremleie
Søknad om fremleie sendes Boligbyggelaget og skal videre godkjennes av styret før fremleietaker flytter inn. Ved ulovlig fremleie vil styret kunne effektuere utkastelse ved namsmannens hjelp.

Fremleietaker og andelseier har samlet og hver for seg ansvar overfor borettslaget for eventuelle skader/ulemper som påføres av fremleietaker.

Fremleietaker skal overholde husordensreglene. Fremleietaker forplikter seg til å overta andelseierens forpliktelser innenfor fellesskapet, men det påpekes at andelseier har det endelige ansvaret.

Nytt skilt på postkassen
Send din bestillingen til Romerike Låsservice på følgende e-post adresse: cathrine@rls.as

Bestillingen din må inneholde følgende:

  • Navn på beboere
  • Adresse (Dampsagveien 7, 9 eller 11) – viktig da det er forskjellige skilt på postkassene
  • Leilighetsnummer

Faktura vil bli sendt til den enkelte beboer.

Er du ny beboer? Ta kontakt med sekretær i styret for å få byttet postkasseskilt kostnadsfritt.

Nytt navn på ringeklokke
Trenger du å endre navn på listen over beboere ved inngangsdøren? Send beskjed til sekretær i styret.

Husk å merke mailen din med navn på tidligere beboer, leilighetsnummer og hvilket navn du ønsker skal stå der.

Ved utflytting / eierskifte
Ved utflytting av leilighet skal det til kjøper leveres 3 nøkler, alle parkeringskort og automatisk portåpner til garasje. Dersom selger har 2 beboerkort til parkering og kjøper bare trenger ett, skal det ene kortet leveres tilbake til parkeringsansvarlig i styret.

Husk å underskrive utlevert dokument fra megler, sammen med kjøper på dagen for overtagelse  og lever det i styrepostkassen.

Parkering / kjøring
Parkering: 

Parkeringskontroll utføres av innleid parkeringsselskap. Beboernes parkeringstillatelser og tillatelser ment for gjester skal ikke tildeles parkerende som ikke har ærend/er på besøk i borettslaget i den tiden parkeringstillatelsen gjelder.

Tomgangskjøring er forbudt, i henhold til offentlige vedtekter. Merk at tomgangskjøring er til ekstra stor sjenanse for beboerne som har leiligheter direkte tilknyttet «parkeringsplassene».

Kjøring:

Det er ikke tillatt å kjøre eller parkere motoriserte kjøretøy på borettslagets gangveier eller inne i atriet. KJøring er kun tillatt ved syketransport, transport av personer som har vanskelig for å gå samt kjøring av store kolli. All nødvendig kjøring skal skje i gangfart.

Garasjeplass og bod
Alle andelseiere har bruksrett på en garasjeplass, med unntak av leilighet 2406, 2407 og 2408 som har bruksrett til biloppstillingsplass utendørs. Garasjeplassen følger leiligheten og kan ikke omsettes uavhengig av denne. Andelseier som disponerer flere garasjeplasser plikter ved fraflytting å overdra de(n) ekstra garasjeplass(er) til ny andelseier eller til annen andelseier i Kanalen eller Lillestrøm Brygge Borettslag. Andelseier plikter å benytte sin garasjeplass dersom vedkommende har bil.

Garasjeplasser som ikke er i bruk kan med styrets godkjenning leies ut til andre andelseiere i Kanalen eller Lillestrøm Brygge Borettslag 

Andelseier som disponerer flere enn en garasjeplass, samt beboer som ikke selv har bil, kan kun overdra bruksrett til eller leie ut den ekstra plass til andre andelseiere i Kanalen eller Lillestrøm Brygge Borettslag.

Forretningsvirksomhet, røyking etc. er forbudt i garasjen

Egen bod i garasje kan kles inn, og er beboers eget ansvar.

Vi må dessverre opplyse om at det har hendt fra tid til annen at det har vært innbrudd i bilene som står i garasjen. Vi ber deg derfor om å fjerne alle verdisaker fra bilen. Fjernkontrollen til garasjeporten må ikke ligge igjen i bilen.

Bruk av grill
Bruk av grill skal kun skje slik at beboere over og ved siden av ikke sjeneres.

Kun bruk av elektrisk- og gassgrill er tillatt.

Sortering av søppel
Matavfall: Sorteringsposer for matavfall finnes i egne skap i søppelrommet.

Glass: Container for glassflasker står ute på parkeringsplassen.

Tøy og sko:  kan legges i Røde Kors innsamlingsbokser ved inngangen til Helsehuset fra Dampsagveien, dvs der legevaktbilene som regel står.

Ødelagt tøy: (klær,sengetøy,duker etc) kan også legges der bare det er rent.

Lyspærer, batterier og småelektrisk: kan kastes hos Rema 1000.

Se sorteringsguide for ROAF her.

Siste nytt

DUGNAD VÅR’21

Årets dugnad kan ikke arrangeres på vanlig måte, på grunn av restriksjoner på gruppestørrelser ov. Men styret legger til rette for at andelseiere kan bidra på eget initiativ. Styret setter fram nødvendige redskaper som trillebår kost, rive, sekketralle og...

les mer

Vedlikehold av radiator

Leilighetene i borettslaget er utstyrt med radiatorer som holder oss gode og varme i vintermånedene - i alle fall om de vedlikeholdes riktig. Her kan du lese litt om vedlikehold og riktig bruk av radiator. Dersom du hører at det surkler fra en radiator, er dette et...

les mer

Informasjon og julehilsen fra styret

Hei alle sammen! Nå som julen nærmer seg så ønsker vi i styret i Lillestrøm Brygge Borettslag å sende dere alle en julehilsen og noen påminnelser om hva beboere kan gjøre for å sikre alle en trygg og hyggelig juletid. Først og fremst så må vi i styret minne om at alle...

les mer